Kostcoaching

I teorin är det enkelt, goda träningsresultat kräver en genomtänkt och kontinuerlig kosthållning. I praktiken är det hela dock lättare sagt än gjort – hur mycket ska vi äta, vad för mat ska vi äta, hur ofta ska vi äta, hur mycket protein/kolhydrat/fett osv. Det blir snabbt väldigt många frågor och det kommer vara krävande både tidsmässigt och motivationsmässigt att hitta fungerande kostrutiner, men det är verkligen värt mödan och med rätt tänk kommer det vara något man har med sig för resten av livet. 

Vi ser det därför som vår uppgift att ge varje medlem de redskap som behövs så att 100% av träningen ska kunna tillgodogöras och målsättningar kopplade till kroppsammansättningen ska kunna uppnås. Det spelar ingen roll om målet är fat-loss, öka i muskelmassa eller leva mer hälsosamt – vi har lösningar oavsett och har jobbat professionellt med precis detta i åratal och vet hur viktig och givande denna typen av support är. 

Här på Träningslandslaget ser vi utbildning, användbara verktyg samt utskick av genomtänkta och träningsvänliga recept som en perfekt kombo både för att bygga hållbara resultat men också för att minska den mentala stressen som lätt uppstår av att inte riktigt veta eller inte ha en tydlig plan. Medlemmar har alltid tillgång till vårt kostcoachingmaterial vilket i praktiken betyder att man alltid kommer kunna ha egengjord kostplan up-to-date individanpassad mha våra kalkylatorer, rekommendationer och ihopsatta recept.

Klicka för större bild

Det här innebär vår kostcoaching

Kaloriintag

Genom våra kalkyler räknar du ut rekommenderat kaloriintag enligt vårt sätt att coacha för vilodagar respektive träningsdagar anpassat efter antingen fat-loss, energibalans eller viktökning. Kika in på nytt och gör nya uträkningar när din kroppsammansättning ändrats märkbart eller om dina vardagsrutiner har påverkat din energiförbrukning signifikant

Måltidsstorlekar

Kalkylerna ger dig en smart kostplan uppbyggt utefter det kaloriintag som vi rekommenderar dig och utefter hur många måltider du önskar äta per dag, färre portioner betyder större måltider energimässigt och vice versa

Recept

Anpassningsbara recept som passar din kostplan. Vi sätter ihop både ihop storkok för matlådor, enskilda måltider för en fredagkväll och enklare mål såsom mellis eller kvällsmål. Vi bygger ett nytt recept varje helg och lägger upp på din login. Vi tar självklart emot önskemål!

Individuella Makros*

För dig som önskar och har erfarenhet av att sätta ihop din egna kost utefter makros så är denna funktionen guld värd, denna plan återfinns längst ner i kalkylen.

Justeringsmall**

Vår flerstegsguide som inkluderar de stegen vi alltid använder oss av vid 1on1 coaching för att kunna ta rätt beslut vid ev. justeringar. Du kommer hitta den bland dina dokument i appen (account / documents) såfort vi är nöjda med alla detaljerna

* Individuella makros (makronutrienter) är inget som krävs för en fungerande kostplan från oss utan enbart något vi rekommenderar för mer erfarna användare eller för de som är vana att jobba med en separat kostdagboksapp och önskar mer flexibilitet. Vi ser dock en vits med att alla ska få individuella makros presenterade för sig i utbildade och upplysande syfte.

** Kommande tjänst som planeras till sommaren 2021

Så här kommer du igång med kosten

* OBS! Kalkylatorerna visas bäst genom en dator och är såkallade delade kalkylark med vissa skyddsmekanismer aktiverade. Besökare kommer alltid kunna vara anonyma, däremot kan flera användare vara inne samtidigt. Om du märker att någon annan användare är inne och aktivt använder kalkylatorn så vänta tills hen är färdig innan du gör dina egna uträkning, avsluta sen med att printscreena dina resultat så du har dem sparade på mobilen eller datorn.

Extra kostloggning (vid Premium coaching)

För dig som redan använder eller avser använda en matdagboksapp (tex Lifesum, MyfitnessPal, Fatsecret) så kan du om du vill kontakta oss för att vi ska aktivera din loggningsfunktion för just kostdelen. På så vis kommer du kunna registrera dina makros (protein/kolhydrater/fetter) inne i vår app och därmed potentiellt kunna få ut ännu mer utav kosten. Detta ger också väldigt bra statistik till oss som coacher ifall du skulle behöva ha en individuell konsultering och vilja ha feedback på tex kosthållning/fat-loss. För att aktivera kontaktar du din coach i chatten och skriver att du vill ha “kostregistreringsfunktionen aktiverad”, därtill kommer du också behöva skicka med en printscreen på dina individanpassade makros som du fått ut via någon utav våra tre kost-kalkylatorer nedan. Tips! Om du använder dig av MyFitnessPal så går den appen att koppla ihop med vår, på så vis slipper du föra in makros manuellt utan det laddas över per automatik vid midnatt varje dag. Följ bara dessa stegen om du vill koppla ihop apparna men se först till att din coach aktiverat din kostreggning.